Nieuws

Recent nieuws

2024/02/22

Op zoek naar vrijwilligers voor één dag!

Voor ons familiefestival op woensdag 22 mei in de populier in Zandhoven zijn we nog op zoek naar vrijwilligers! 🤗 Wil je mee een oogje in het zeil houden bij de sprinkastelen, de sappentrapper of de volksspelen? Of ben je een getalenteerde kinderschminker? Dan zijn wij op zoek naar jou! 🎨🍊🤹‍♀️
Lees meer
2024/01/05

Waarom kraamzorg goud waard is

Mamabaas schreef een artikel over waarom kraamzorg goud waard is. Wij delen graag hun redenen om kraamzorg aan te vragen en zetten alle praktische zaken even op een rijtje.
Lees meer
2023/12/21

Voor 2024...

Het Huis van het Kind Voorkempen wenst jullie voor 2024 een jaar vol gekke bekken, kleurrijke tekeningen, dikke knuffels, troostende schouders bij kleine verdrietjes, lachsalvo’s die minutenlang duren, avonturen in de natuur, relaxmomentjes in de drukte van de dagen,… kortom een jaar vol verbinding waarin je gewoon jezelf mag zijn!
Lees meer
2023/11/24

Koesterweek van 8 tot 15 december

Toon tussen 8 en 15 december extra je hart voor al die gezinnen met verdriet om een kind dat niet meer bij ons is. ♥♥♥
Lees meer
2023/11/15

Speeddate tussen hulpverleners op ons partneroverleg

Op 15 november leerden onze partners elkaar beter kennen op een echte speeddate!
Lees meer
2023/10/26

Scholen aan de slag rond kinderarmoede

Op dinsdag 26 oktober organiseerden we vanuit het Huis van het Kind Voorkempen een opleiding voor scholen rond het thema kinderarmoede. Dit om hen te inspireren om verder met dit thema aan de slag te gaan!
Lees meer
2023/10/09

Bedankt kinderopvang!

Van 9 tot en met 15 oktober 2023 vieren we de Week van de Kinderopvang. Het lokaal loket kinderopvang Voor- en Noorderkempen zet deze week iedereen in de schijnwerper die bijdraagt aan de kinderopvang.
Lees meer
2023/10/02

Vereeuwig je mooiste glimlach tijdens de Opengeest dagen op 7 en 8 oktober!

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zetten Bethanië ggz en tal van lokale partners uit de geestelijke gezondheidszorg hun deuren open tussen 13 en 17 uur. Dat doen we op verschillende locaties in Antwerpen, Brasschaat, Kalmthout, Schilde en Zoersel.
Lees meer
2023/10/01

Hulp nodig? We helpen je graag verder!

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober, zetten we graag onze kaartjes in de kijker met daarop gegevens van hulpinstanties waar je terecht kan om over gevoelens of problemen te praten.
Lees meer
2023/10/01

Wat maakt je blij? #samenveerkrachtig

Van 1 tot 10 oktober gaat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid door. Hét moment om geestelijke gezondheid in de aandacht te brengen en het gesprek aan te gaan.
Lees meer
2023/08/03

Het Huis van het Kind organiseert dit najaar leuke activiteiten voor ouders en kinderen!

Het Huis van het Kind organiseert gratis theatervoorstellingen, vertellingen en lezingen in de gemeenten Brecht, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel!
Lees meer
2023/07/05

Multidisciplinair casusoverleg najaar 2023

Samen met onze partners organiseren we in het najaar van 2023 verschillende multidisciplinare casusoverleggen.
Lees meer
2023/06/15

De nieuwe vormingsbrochure van de Opvoedingswinkel is er!

De Opvoedingswinkel organiseert in het schooljaar 2023-2024 opnieuw verschillende lezingen, vormingen en oudergroepen over ADHD, autisme, slapen, rust, motivatie en mindset bij jongeren en andere interessante thema's.
Lees meer
2023/05/12

Word jij vrijwilliger bij DOMO?

Heb je een paar uurtjes per week vrij en een hart voor gezinnen die het moeilijk hebben? Je kan als vrijwilliger aan de slag in een vast gezin waar je wekelijks twee uurtjes langsgaat.
Lees meer
2023/04/19

Vandaag is het buitenspeeldag!

Het is weer zo ver ! Alle tv-schermen gaan uit en zenders als Ketnet en Nickelodeon nemen een dagje vakantie. Waarom? Om buiten te spelen natuurlijk!
Lees meer
2023/04/14

12 tips om kinderen gezond te leren eten

Kinderen weten goed wat ze willen én wat niet. Zeker op het vlak van eten is het voor hen simpel: ze hebben een aangeboren voorliefde voor zoet. Bij eetmomenten thuis zorgt dat soms voor tafelgenootjes die hun neus optrekken en vele 'Ik lust dat niet'-s. Gelukkig zijn er manieren om kinderen gezond te doen eten. .
Lees meer
2023/03/31

Ken jij onze gids ‘meer doen met minder’ al?

Er bestaan nogal wat maatregelen, initiatieven en organisaties die dat mogelijk maken. Alleen, waar vind je ze en hoe weet je op welke voordelen je recht hebt?
Lees meer
2023/03/19

Dit was de Welzijnsbeurs Voorkempen 2023!

Op 17 maart organiseerden het Huis van het Kind Voorkempen samen met 1Gezin 1Plan en het GBO de Welzijnsbeurs in de Populier in Zandhoven. Het was fijn om jullie te verwelkomen, het enthousiasme te mogen ervaren om te netwerken en inspiratie op te doen om nog meer samen te werken.
Lees meer
2023/02/09

Op kamp met Tumult

Tumult vzw organiseert elk jaar 10 zomerkampen. Op die kampen doet jouw kind wat die het liefste doet: spelen! Iedereen is welkom: geboren in België of ergens anders, met of zonder papieren.
Lees meer
2023/01/31

Hoe inschrijven in de buitenschoolse kinderopvang in Zandhoven?

Je kind moet ingeschreven zijn vanaf de eerste dag dat het opgevangen wordt bij BKO Zandhoven. Hoe, wat, waar en wanneer? Lees het hier!
Lees meer
2023/01/12

De nieuwe vormingsbrochure van de Opvoedingswinkel is er!

De Opvoedingswinkel organiseert in het voorjaar van 2023 opnieuw verschillende lezingen en vormingen over leren studeren, ADHD, het stellen van grenzen, digipeuters en andere interessante thema's.
Lees meer
2023/01/03

DOMO is op zoek naar een warme buur voor een kwetsbaar gezin

Heb je een paar uurtjes per week vrij en een hart voor gezinnen die het moeilijk hebben? Je kan als vrijwilliger aan de slag in een vast gezin waar je wekelijks twee uurtjes langsgaat.
Lees meer
2023/01/01

Nieuwjaarkezoeten

Nieuwjaarkezoeten, 't varken heeft vier voeten. Vier voeten en een staart, is dat dan geen centje waard? Ja ja 't is waar. Ik wens je een gelukkig nieuwjaar! En tot volgend jaar!
Lees meer
2022/11/15

Waar kan je terecht met baby- en kinderspullen?

Babykleren die te klein zijn geworden? Een Maxi-Cosi die stof staat te vergaren? Speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt? Breng ze binnen bij deze organisaties en zij maken andere mensen blij met deze spullen!
Lees meer
2022/09/30

De weg naar hulp op zak

Naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober, lanceert het Huis van het Kind Voorkempen kaartjes met daarop gegevens van hulpinstanties waar je terecht kan om over gevoelens of problemen te praten.
Lees meer
2022/02/15

Baby op komst? In enkele stappen naar je startbedrag!

Hoe kan je nagaan of je al een uitbetaler hebt? En hoe vraag je het startbedrag aan? Vanaf wanneer?
Lees meer
2022/01/01

Het lokaal loket kinderopvang breidt uit

Ouders in Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem kunnen al langer terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang wanneer ze op zoek zijn naar kinderopvang. Vanaf januari zijn ook de opvanginitiatieven uit de gemeenten Malle, Ranst en Wommelgem hieraan toegevoegd. Dit maakt het voor (toekomstige) ouders makkelijker om opvang over de gemeentegrenzen heen te zoeken.
Lees meer
2021/11/19

Onze website in een nieuw jasje!

Welkom op de nieuwe website van het Huis van het Kind Voorkempen. We staken onze website in een nieuw jasje om jou een duidelijker overzicht te geven van al de informatie en het aanbod dat in de regio Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem voor handen is rond opvoeden en opgroeien.
Lees meer
2021/06/07

Op zoek naar kinderopvang? Doe je aanvraag via de website!

Het lokaal loket kinderopvang Voorkempen helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in de gemeenten Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem.
Lees meer
2021/03/24

Voorstellingsfilmpje Opvoedingswinkel

Twijfels en vragen horen bij opvoeden, want je wilt het graag zo goed doen. Je hoeft niet per se een groot probleem te hebben op hulp te vragen. Met al je kleine en grote opvoedingsvragen kan je terecht bij de Opvoedingswinkel!
Lees meer