Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk met ouders en kinderen, lijkt het je wel iets? Als Huis van het Kind zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers. Er zijn verschillende mogelijkheden. Wil je graag een steentje bijdragen? Kijk dan snel of één van deze functies iets voor jou is!

Vrijwilliger Speelbabbel

Een speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor (toekomstige) ouders, grootouders, onthaalouders en kindjes waar gespeeld en gebabbeld kan worden. Er worden gratis drankjes voor groot en klein voorzien en (groot)ouders komen en gaan wanneer ze willen. Het onthaal gebeurt door een tof team vrijwilligers die voor lekkers zorgen, een warm onthaal aanbieden, de aanwezigen met elkaar verbinden, mee spelen met de kindjes... Er zijn speelbabbels in Zoersel, Zandhoven, Schilde, Sint-Job en Brecht. Meer info vind je hier.


Heb je zin om hieraan je steentje bij te dragen? Contacteer de contactpersoon binnen de gemeente:

 • Zoersel: johan.desmedt@zoersel.be
 • Zandhoven: ellen.devos@zandhoven.be
 • Schilde: anouk.collet@schilde.be
 • Sint-Job en Brecht: kris.vandijck@brecht.be

Vrijwilliger MODO Antwerpse Kempen

Modo is een vrijwilligersorganisatie en biedt ondersteuning aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar in een kwetsbare situatie. Vrijwilligers ondersteunen de gezinnen twee uur per week en bieden hen praktische hulp bij gezins- en opvoedende taken (huiswerkbegeleiding, samen naar de speeltuin, spelletjes spelen, babbeltje met ouders en/of kinderen, mee naar een gesprek van school/OCMW gaan,...)  Modo is actief in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Malle, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel.

Heb je zin om hier aan bij te dragen? Meer info vind je hier.

Vrijwilliger huiswerkbegeleiding Zoersel

Binnen huiswerkbegeleiding worden ouders en kinderen samen rond de tafel gebracht om huiswerk op een goede en gestructureerde manier te organiseren. Een vrijwilliger begeleidt dit proces: de focus ligt op het ondersteunen, niet op de inhoud. Basisscholen geven gezinnen door waarbij het huiswerkgebeuren niet vlot verloopt. In onderling overleg wordt er bepaald hoeveel keer het gezin ondersteund zal worden, meestal is dat één à twee keer per week een halfuurtje. Een traject duurt ongeveer drie maanden tot het gezin alleen verder kan.

Interesse? Check dan zeker de vacature!

 

Onthaalvrijwilliger consultatiebureau

Ben je sociaal? Ben jij graag bezig met baby's en peuters? Help je graag ouders in het consultatiebureau

Wiegwijs zoekt jou!

 • Als onthaalvrijwilliger verwelkom je ouders op een vriendelijke en respectvolle manier
 • Je geeft hen uitleg bij het verloop van een consult
 • Je zorgt mee voor een gezellige sfeer in de wachtzaal
 • Je laat ouders op hun beurt binnen bij arts of verpleegkundige 
 • Je waakt over de rust en de orde in de wachtzaal
 • Je informeert ouders over het aanbod van partnerorganisaties zoals Huis van het Kind
 • Je helpt ouders bij het wegen en meten van hun kind

Wiegwijs organiseert consultatiebureaus die erkend zijn door Kind en Gezin. Ze zijn actief in Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel.

Meer info kan je vinden in deze vacature op www.wiegwijs.be