Extra voor professionals

Op deze pagina bundelen we relevante informatie voor onze partners uit het werkveld.

Flyers en affiches

Vanuit het Huis van het Kind hebben wij heel wat affiches, flyers en folders. Bekijk en download ze hier of geef een seintje via info@huisvanhetkindvoorkempen.be zodat we jullie papieren exemplaren kunnen bezorgen. De affiches, flyers en brochures liggen steeds in voorraad in ons Huis van het Kind in Zoersel.

Vriendenboek Welzijnsbeurs

Op 17 maart 2023 organiseerden het Huis van het Kind Voorkempen samen met 1Gezin 1Plan en het GBO de Welzijnsbeurs in de Populier in Zandhoven. Voor de 35 standhouders werd een uniforme poster opgemaakt. Op de poster wordt de doelgroep en de algemene werking van de organisatie/het project uitgeschreven. Ook vind je de contactgegevens van de verschillende organisaties terug op de posters. Van de posters werd een vriendenboek gemaakt. 

Multidisciplinair casusoverleg najaar 2023

Samen met onze partners organiseren we in het najaar van 2023 multidisciplinare casusoverleggen. Door het delen van de eigen expertise kunnen we leren van elkaar en ons laten inspireren door de verschillende (intersectorale) invalshoeken. via het OASE model bespreken we casussen over:
  • Jongeren met psychische en/of emotionele moeilijkheden
  • Gezinnen met jonge kinderen die vastlopen door het te goed te willen doen
  • Drempelverlagend werken via het GBO en de ELZ

De casusoverleggen gaan door op 7 september (Zandhoven), 26 oktober (Brecht) en 28 november (Kalmthout) van 12u tot 15u. We starten steeds met een netwerkmoment met lunch.

Download de flyer met meer info hier.

Lid worden van ons samenwerkingsverband?

Wil je uitgenodigd worden aan ons jaarlijks partneroverleg? Wil je deel uitmaken van de stuurgroep en/of van de werkgroep kinderarmoede? Wil je in het kader van onze krachtlijnen 2030 graag samen met ons een actie op poten zetten? Twijfel niet om ons te contacteren!  Je kan ons bereiken via het mailadres info@huisvanhetkindvoorkempen.be.

Krachtlijnen 2030

Als Huis van het Kind Voorkempen (Brecht, Schilde, Wijnegem, Zoersel en Zandhoven) hebben wij samen met onze partners verschillende krachtlijnen geformuleerd waarvoor we ons de komende jaren willen inzetten.

De krachtlijnen zijn opgebouwd rond acht levensdomeinen: onderwijs, gezondheid, kinderopvang, geestelijk welbevinden, sociale cohesie & vrije tijd, kinderarmoede, opvoedingsondersteuning en tot slot jeugdhulp. Elk domein wordt vanuit een ruim toekomstperspectief bekeken.

Wij nodigen je graag uit om deze brochure “Krachtlijnen 2030” door te nemen en vervolgens bij te dragen aan een sterk lokaal netwerk, zodat ieder kind kan opgroeien in een omgeving waar mogelijkheden worden gecreëerd om zich te ontplooien, en ouders worden bijgestaan.