Over ons

Op deze pagina vind je meer info over de missie, visie, doelstellingen en projecten van het Huis van het Kind Voorkempen.

 

In dit filmpje stellen we het Huis van het Kind Voorkempen graag voor!

Samen elkaar ondersteunen

In het Huis van het Kind Voorkempen kunnen (aanstaande) ouders, kinderen en jongeren van de regio Zoersel, Brecht, Zandhoven, Wijnegem en Schilde terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien. Op deze website vind je het lokale aanbod, infosessies, workshops… We willen je graag op een toegankelijke manier helpen met kleine en grote vragen.
 
In Zandhoven en Zoersel hebben we een fysiek Huis van het Kind. In de gemeenten Brecht, Schilde en Wijnegem werken we op afspraak in verschillende locaties in de gemeenten.

Missie

Het Huis van het Kind Voorkempen wil het welbevinden van alle ouders, kinderen en jongeren in de  regio bevorderen door de krachten van alle actoren die zich voor hen inzetten te  bundelen in een sterk en open netwerk.

Visie

Lees via onderstaande knop onze visietekst waarin je meer info vindt over onze visie, kernwaarden en doelstellingen.

Krachtlijnen 2030

Als Huis van het Kind Voorkempen (Brecht, Schilde, Wijnegem, Zoersel en Zandhoven) hebben wij samen met onze partners verschillende krachtlijnen geformuleerd waarvoor we ons de komende jaren willen inzetten.

De krachtlijnen zijn opgebouwd rond acht levensdomeinen: onderwijs, gezondheid, kinderopvang, geestelijk welbevinden, sociale cohesie & vrije tijd, kinderarmoede, opvoedingsondersteuning en tot slot jeugdhulp. Elk domein wordt vanuit een ruim toekomstperspectief bekeken.

Wij nodigen je graag uit om deze brochure “Krachtlijnen 2030” door te nemen en vervolgens bij te dragen aan een sterk lokaal netwerk, zodat ieder kind kan opgroeien in een omgeving waar mogelijkheden worden gecreëerd om zich te ontplooien, en ouders worden bijgestaan.

Projecten

Samen met onze partners zetten we verschillende projecten op: