Nieuws

Plezier voor jong en oud tijdens de Week van de Opvoeding

2024/04/25

Een week vol applaus, vlaggen, wimpels en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien.

Terug

Wat is de Week van de Opvoeding?

De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei. Deze jaarlijkse campagne wil opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken, vooral door allerlei lokale initiatieven met en voor ouders te organiseren. De campagneweek geeft de talrijke lokale initiatieven en organisaties die ouders ondersteunen in het opvoeden de kans om zich  laagdrempelig te tonen, ook aan ouders die vandaag het aanbod nog niet kennen. Elk jaar een week vol applaus, vlaggen en wimpels en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Ouders, grootouders en andere opvoeders  zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. Ze verdienen het om even in de spotlights gezet te worden!

Wat doen we in de Voorkempen?

Speelbabbels en Boekstartdagen

Tijdens de Speelbabbels en de Boekstartdagen die in de week van 16 tot 23 mei doorgaan, maken we samen een vlaggenlijn. De vlaggenlijn staat symbool voor verbinding. Verbinding tussen organisaties die rond opvoeding werken professioneel en via vrijwilligers, tussen organisaties en gezinnen en tussen gezinnen onderling. Want, opvoeden doe je samen: gezinnen, opvoeders, buurtbewoners, organisaties zowel professionals als vrijwilligers.

Tijdens deze momenten zetten we alle opvoeders in de koekjes! Ze krijgen van ons Antwerpse handjes met als boodschap: 'In goede handen bij jou' Kom deze week dus zeker een kijkje nemen op de Speelbabbels of op de Boekstartdag van de gemeente!

De Speelbabbels gaan door in: 

  • 👶Brecht op woensdagvoormiddag
  • 👶Schilde op woensdagvoormiddag
  • 👶Zandhoven op dinsdagvoormiddag
  • 👶Sint-Job op donderdagvoormiddag
  • 👶Malle op donderdagvoormiddag
  • 👶Zoersel op vrijdagvoormiddag

De boekstartdagen gaan door op zaterdag 18 mei in de bibliotheek van Wijnegem en Schilde en op 26 mei in de bibliotheek van Zoersel.

FamilieFestival

Op woensdag 22 mei organiseren we een FamilieFestival in de Populier in Zandhoven. Je beleeft een onvergetelijke familiedag met allerlei gratis workshops en animatie. Neem gekke gezinsfoto's aan de photobooth of daag elkaar uit voor een race op de sapjesfietsen. Er is heel wat te doen! Meer informatie en het volledige programma vind je hier.