Nieuws

Vormingsaanbod opvoedingswinkel 2024-2025

2024/09/05

Gratis vormingsavonden over verschillende opvoedkundige thema's!

Terug

Vormingsaanbod opvoedingswinkels 2024

Het  nieuwe schooljaar is gestart en daarmee willen we jullie graag op de hoogte brengen van ons nieuwe vormings- en groepsaanbod voor het schooljaar 2024-2025.

Zoals steeds kan je weer terecht voor tal van gratis lezingen rond allerlei thema’s rond opvoeden van kinderen en jongeren.

Er zijn o.a. lezingen rond faalangst, echtscheiding, sociale media, studeren en motiveren, moeilijke etertjes, liefdevol opvoeden, combinatie ASS en ADHD, enzovoort.

Naast deze boeiende lezingen, bieden we ook oudergroepen aan rond verbindend opvoeden, nieuwe autoriteit, ADHD, autisme, zindelijkheid,…

Meer info over aankomende vormingsavonden en oudergroepen vind je op onze website:  https://www.olo-rotonde.be/afdelingen/vormingen/oudergroepen-en-vormingen/

 

Zoals steeds zijn deze infoavonden gratis, maar ze vragen wel om even in te schrijven, zodat ze kunnen inschatten hoeveel volk ze mogen verwachten. Dit kan via mail naar inschrijven@olo-rotonde.be of telefonisch op het nummer 03/270 06 73 (voormiddag). Vermeld steeds je naam, hoeveel personen, een mailadres en telefoonnummer. Inschrijven kan vanaf dit schooljaar ook via een inschrijvingsformulier op de website: https://www.olo-rotonde.be/afdelingen/vormingen/oudergroepen-en-vormingen/
 

 

 

     

Dit najaar in de Voorkempen!

Kinderen ondersteunen in scheiding - Donderdag 17 oktober 2024 om 20u00

Een scheiding is ontegensprekelijk heftig in het leven van een kind. Afhankelijk van de leeftijd, de persoonlijkheid en hoe de band was met de ouders in het gezin, zal een scheiding voor elk kind anders voelen en zal het er anders mee omgaan.

In deze vorming zoomen ze in op wat er zoal gebeurt in de beleving van een kind bij scheiding van de ouders en wat er steunend en helpend kan zijn.

Begeleiding: Mie Schippers, psychologe en systeembegeleider
Locatie: O.C. ‘t Centrum, de Foyer, Dorpsstraat 73, Sint-Lenaarts

 

Waakzaam zorgen voor Tieners

Weet jij soms ook niet meer hoe het aan te pakken met je puberende zoon of dochter? Dan is de oudergroep “waakzaam zorgen voor tieners” misschien iets voor jou. Waakzame zorg of nieuwe autoriteit wil het thema opvoeden, gebaseerd op de principes van Haim Omer, bruikbaar maken voor het opvoeden van pubers.

Met deze vorming richten ze zich tot ouders die onzekerheden, vragen en spanningen ervaren in het samenleven met pubers van 12 tot 16 jaar. Door zowel het aanbieden van een inhoudelijk kader, praktische handvaten alsook het ruimte bieden aan uitwisseling met andere ouders willen ze je versterken in de dagelijkse omgang met je puber.

Maandag 18/11, 25/11, 2/12 en 9/12/2024 van 19u00 tot 21u00
‘t Parkske, Eugeen Diercklaan 24, Schilde

Begeleiding: OLO-Rotonde vzw - medewerkers Opvoedingswinkel
Voor wie: ouders van tieners
Prijs: Gratis

 

Inschrijven via mail naar inschrijven@olo-rotonde.be of telefonisch op het nummer 03/270 06 73 (voormiddag)