Nieuws

Scholen aan de slag rond kinderarmoede

2023/10/26

Op dinsdag 26 oktober organiseerden we vanuit het Huis van het Kind Voorkempen een opleiding voor scholen rond het thema kinderarmoede. Dit om hen te inspireren om verder met dit thema aan de slag te gaan!

Terug

Werelddag van het verzet tegen armoede

Naar aanleiding van de Werelddag van het verzet tegen armoede op 17 oktober organiseerden we een opleiding voor de scholen uit de Voorkempen om hen te inspireren met verschillende praktijken om verder aan de slag te gaan met het thema kinderarmoede op school. Er sloten een dertigtal zorgcoördinatoren, directeurs, medewerkers van CLB's en lokale besturen aan.

Op de agenda

Op de agenda stond de toelichting van een kader met praktische handvaten om op school aan de slag te gaan rond het thema kinderarmoede. Dit werd gegeven vanuit OLO-Rotonde en de Opvoedingswinkel. Daarnaast zetten we verschillende projecten in de kijker:

  1. De begeleiding van de gemeentelijke basisschool Beuk&Noot (Zoersel) via het traject van Krijt vzw
  2. Het charter gelijke kansen van de scholen in Brecht 

Meer doen met minder 

We maakten van de gelegenheid ook gebruik om onze gids 'Meer doen met minder' nog eens in de kijker te zetten. Benieuwd naar de gids? Bekijk hem hier!

Meer info?
Wens je meer info over het algemene kader, de projecten in de kijker of de gids 'Meer doen met minder'? Twijfel niet om ons te contacteren via info@huisvanhetkindvoorkempen.be.