Nieuws

Het lokaal loket kinderopvang breidt uit

2022/01/01

Ouders in Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem kunnen al langer terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang wanneer ze op zoek zijn naar kinderopvang. Vanaf januari zijn ook de opvanginitiatieven uit de gemeenten Malle, Ranst en Wommelgem hieraan toegevoegd. Dit maakt het voor (toekomstige) ouders makkelijker om opvang over de gemeentegrenzen heen te zoeken.

Terug

Ouders in Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel en Wijnegem kunnen al langer terecht bij het Lokaal Loket Kinderopvang wanneer ze op zoek zijn naar kinderopvang. Vanaf januari zijn ook de opvanginitiatieven uit de gemeenten Malle, Ranst en Wommelgem hieraan toegevoegd.  Dit maakt het voor (toekomstige) ouders makkelijker om opvang over de gemeentegrenzen heen te zoeken.

Zo kan je op www.kinderopvangvoorkempen.be kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken maar kan je  ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan er worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvang… Om ouders wegwijs te maken in de wereld van kinderopvang, wordt er op de website ook uitleg gegeven over de verschillende soorten kinderopvang. Zo wordt het verschil tussen een groepsopvang en een gezinsopvang uitgelegd alsook het verschil tussen inkomensgerelateerde en niet-inkomensgerelateerde kinderopvang.

Via de website kan je een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en je gewenst opvangplan hebben aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Heb je graag persoonlijke hulp bij je zoektocht naar kinderopvang? Twijfel niet om ons te contacteren: kinderopvang@huisvanhetkindvoorkempen.be of 0470 21 51 95.