Nieuws

De weg naar hulp op zak

2022/09/30

Naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober, lanceert het Huis van het Kind Voorkempen kaartjes met daarop gegevens van hulpinstanties waar je terecht kan om over gevoelens of problemen te praten.

Terug

Vanuit het Huis van het Kind Voorkempen merken we dat zowel jongeren als ouders de weg naar de verschillende (online) platformen om over hun kleine of grote problemen te praten niet altijd vinden. Dat bevestigen ook de medewerkers van de Opvoedingswinkel in Zoersel. Ouders en jongeren weten vaak niet waar ze moeten beginnen zoeken. Het hulpverleningslandschap is een doolhof waar ze moeilijk de weg vinden.

Als Huis van het Kind vonden we het belangrijk om ouders en jongeren te helpen bij deze zoektocht. Het resultaat zijn twee kaartjes met alle belangrijke telefoonnummers en webadressen van nationale en lokale hulpinstanties. Eentje specifiek voor jongeren, het andere voor volwassenen. Het kaartje past in een portemonnee, zodat je de weg naar hulp altijd in je zak hebt zitten.

De kaartjes worden verspreid in de gemeenten Brecht, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel. Je kan ze terugvinden in jeugdhuizen, het gemeentehuis, de bibliotheek… Hier vind je ook de digitale versie voor jongeren en ouders terug.