Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Vakantie

Op deze pagina vind je meer info over: korting en terugbetaling via de mutualiteit, speelpleinwerking, kampzoeker, Kidskriebels, OKIDDO, Free-Time, Raop op Stap, Iedereen Verdient vakantie en Rode Kruis.

Korting of terugbetaling via mutualiteit

Elke mutualiteit geeft een tussenkomst in het inschrijvingsgeld van een speelplein, sportkamp, jeugdkamp enz. Doe navraag bij jouw mutualiteit voor meer info.

Vergeet zeker ook geen fiscaal attest te vragen aan de initiatiefnemer van het kamp of kijk na of dit online beschikbaar is. Op deze manier kan je het inschrijvingsgeld fiscaal inbrengen in de belastingen. 

Speelpleinwerking

Speelpleinwerking betekent elke dag andere spelletjes en activiteiten onder begeleiding van gediplomeerde monitoren. Knutselen, dansen, sporten, zingen, koken, zwemmen, ... je kan je naar hartenlust uitleven!
 
Meer info per gemeente vind je hier: 
 
 

Kampzoeker

Op kampzoeker vind je vakantiekampen voor kinderen tot en met 18 jaar.

Je kan kampen opzoeken op leeftijd, regio, datum en soort kamp en verder filteren op met of zonder overnachting of voor één dag of langer.

Kampjes

Er worden heel wat dagkampjes in de buurt georganiseerd tijdens de vakantie. Dit zijn sport-, spel- of creakampen waar je kind overdag naartoe gaat: je brengt ze 's ochtends en haalt ze 's avonds weer op. De meeste kampen zijn per werkweek ingedeeld.
 
Ga snel eens kijken wat er in jouw buurt te vinden is:
 

Rap op Stap

Met Rap op Stap kantoor biedt heel wat sociale kortingen aan voor individuele daguitstappen, vakanties, culturele, sportieve en sociale activiteiten. Daarnaast kan je een vrijetijdspremie aanvragen voor vrijetijdsactiviteiten zoals kampen, hobby's, sportclubs, ...
 
In Schilde en Zoersel kan je op een Rap en Stapkantoor terecht. Dit is enkel toegankelijk voor inwoners van die gemeente.
 
Schilde
Turnhoutsebaan 67, 2970 Schilde
03/383.62.18, socialedienst@schilde.be
Openingsuren: vrije inloop elke werkdag van 8u30 tot 12u
 

Zoersel
Sociale kruidenier de NetZak, Handelslei 167 (administratief centrum), 2980 Zoersel
donderdagavond van 17.30 tot 19.30 u (oneven weken)

 

 
 

Iedereen verdient vakantie

Bij Iedereen Verdient Vakantie kunnen mensen met een laag inkomen terecht voor betaalbare vakanties en daguitstappen, alleen of in groep. Het aanbod is bedoeld voor alle mensen die omwille van financiële, mentale of fysieke beperkingen niet op vakantie of daguitstap kunnen gaan. 
 
Voor meer info neem je een kijkje op deze website.

Rode Kruis

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor kinderen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond is dat niet altijd het geval. Speciaal voor deze kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar organiseert het Rode Kruis vakantiekampen in Vlaanderen. De grootste kosten van het kamp neemt Rode Kruis-Vlaanderen voor zijn rekening. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of onze Rode Kruisafdeling bij.