Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Hobby's en sport

Op deze pagina vind je meer info over: sport na school, gemeentelijke zwembaden, G-sport, jeugdverenigingen, Ludentia en de gemeentelijke sportdiensten. 

Sport na School (SNS-pas)

De SNS-pas is een sportpas voor leerlingen van het secundair onderwijs waarmee je gedurende een bepaalde periode aansluitend aan de schooluren kan deelnemen aan verschillende sportactiviteiten. Met een SNS-pas kan je sporten waar, wanneer, hoeveel en met wie je wil.
  • Check hier waar je de SNS-pas in jouw buurt kan gebruiken
  • Meer info via SNS

G-sport

Sporten met het syndroom van Down, zwemmen met slechts één been, basketballen vanuit een rolstoel, tafeltennissen als je niet of nauwelijks kunt zien. Sporten met een handicap lijkt niet evident, maar het kan met G-sport!
 
Wat, hoe en waar? Alles over G-sport vind je op deze site!
Wil je graag hulp in je zoektocht naar G-sport of een bewegingsaanbod op maat?
 
 
Wil jij meer info over G-sport in de regio?

 

 

 

Jeugdverenigingen

Kampen bouwen, je verkleden als rockster, vlotten sjorren, waterbalonnengevecht, verstoppertje op 10 verschillende manieren, bodypainting, een spijkerbed knutselen, groene muffins bakken, eiervoetbal,  samen zingen tot je hees bent,… Al deze dingen lijken misschien gek, maar zijn heel gewoon in een jeugdbeweging! Daag jezelf uit en ga eens een kijkje nemen bij een jeugdvereniging bij jou in de buurt. Je maakt er vrienden, verlegt je grenzen en leert verantwoordelijkheid nemen.

 

Zoersel

Brecht

Schilde

Wijnegem

Zandhoven

Andere

 

Ludentia

Ludentia organiseert vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen, met of zonder beperking en dit in samenwerking met een aantal organisaties.
 
Van meerdaagse vakanties, daguitstappen, sport, muziekwerking tot een tweejaarlijkse toneelproductie.  Het hele aanbod kan je ontdekken via de website.

Daarnaast biedt Ludentia ook een dienstverlening op maat. Met vrijetijdsbemiddeling gaan ze op individuele basis op zoek naar een vrijetijdsinvulling helemaal op maat van de cliënt.

Gemeentelijke sportdiensten

Voor vragen over sportverenigingen, sportinfrastructuur of sportaanbod, kan je bij de sportdienst van je gemeente terecht. Ze helpen je graag verder!

Sportdienst Brecht

Sportdienst Schilde

Sportdienst Wijnegem

Sportdienst Zandhoven

Sportdienst Zoersel