Informatie voor jouVrije tijd & ontmoeting

Activiteiten voor jongeren

Op deze pagina vind je meer info over: de gemeentelijke jeugddiensten, jeugdhuizen, De Living en JOTH.

.

Gemeentelijke jeugddiensten

De jeugddienst is de link tussen het gemeentebestuur en de jeugd. Ze doen er alles aan om jongeren op alle manieren te ondersteunen; kortom om hen een topjeugd te bezorgen! Aarzel dus niet om hen te contacteren.
 
Hieronder vind je de contactgegevens van de jeugddienst van jouw gemeente:
 

Jeugdhuizen

Er zijn heel wat jeugdhuizen in de regio te vinden. Ze organiseren activiteiten, evenemeneten en optredens,  je kan er iets drinken, samenzijn met vrienden, repeteren en nog veel meer. Ga er gerust eens langs...
 
Brecht
Schilde
Wijnegem
Zandhoven
Zoersel 

De Living

De Living wil jongeren een eigen plek bieden en een kwalitatief vrije tijdsaanbod. Dit op maat van jongeren vertrekkende vanuit hun eigen inbreng, interesses en noden. Zo kunnen ze onder de vleugels van de beroepskrachten met ondersteuning waar nodig zelf activiteiten uitwerken, mee denken en mee doen. KunstKanaal, ons artistiek project, zal hier samen met jeugdhuis Ahoy een actieve rol in spelen.

De werking van De Living  richt zich op jongeren tussen de 12 en 16 jaar. De openingsmomenten van de living zullen opgedeeld worden in activiteiten en instuifmomenten. Deze worden via onze digitale kanalen en affiches meegedeeld. Ze gaan door tijdens het schooljaar op woensdagnamiddag (12u – 17u) en vrijdagnamiddag na school tot 18u. In de vakantieweken op maandagnamiddag (14u – 17u) en woensdagnamiddag  (13u tot 18u). Op donderdagnamiddag en vrijdagnamiddag kan je er ook terecht met de animatoren van de jeugddienst.

 

 

JOTH

In het JOTH-huis kan je als jongere van 12 tot en met 25 jaar gewoon binnen en buiten lopen en allerlei leuke activiteiten doen. Het is een veilige plek waar je ook een luisterend oor vindt en een beroep kan doen op professionele therapeutische hulp, gratis en zonder een label opgeplakt te krijgen.
 
Neem vlug een kijkje op hun websiteInstagram of Facebook voor meer informatie!