Informatie voor jouKinderopvang

Lokaal loket kinderopvang

Het lokaal loket kinderopvang helpt ouders bij hun zoektocht naar kinderopvang.

Lokaal loket kinderopvang Voorkempen

Het lokaal loket kinderopvang Voorkempen helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in de gemeenten Brecht, Schilde, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem, Malle, Ranst en Wommelgem.

Op de website www.kinderopvangvoorkempen.be worden alle opvanginitiatieven in de regio  voorgesteld en maken we het (toekomstige) ouders makkelijker om opvang voor hun kindje vast te leggen. Zo kan je kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken maar kan je  ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan er worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvang…

Om ouders wegwijs te maken in de wereld van kinderopvang, wordt er op de website ook uitleg gegeven over de verschillende soorten kinderopvang. Zo wordt het verschil tussen een groepsopvang en een gezinsopvang uitgelegd alsook het verschil tussen inkomensgerelateerde en niet-inkomensgerelateerde kinderopvang.

Via de website kan je een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en je gewenst opvangplan hebben aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Ook biedt het lokaal loket kinderopvang persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang via het fysiek antennepunt. Het fysiek loket kinderopvang, dat bemand zal worden door Imke Aernouts, begeleidt ouders die zelf de weg naar kinderopvang niet of moeilijk vinden. Dit doet zij telefonisch of op afspraak in het Huis van het Kind in Zandhoven, Zoersel en Malle of in het Sociaal Huis van Brecht, Schilde, Wijnegem, Ranst en Wommelgem. Je kan haar steeds contacteren op het nummer 0470 21 51 95 of via mail: kinderopvang@huisvanhetkindvoorkempen.be.