Informatie voor jouKinderopvang

Aanbod kinderopvang

Op deze pagina vind je meer informatie over: het lokaal loket kinderopvang, oppasdiensten, zieke kinderen en buitenschoolse kinderopvang.

Lokaal loket kinderopvang

Het lokaal loket kinderopvang helpt je als (toekomstige) ouder(s) met je zoektocht naar kinderopvang in de regio Voorkempen.

Via dit Lokaal Loket Kinderopvang worden alle opvanginitiatieven voorgesteld. Makkelijk voor (toekomstige) ouders om opvang voor je kindje vast te leggen. Je kan kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken, maar ook een overzicht opvragen van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan je filteren op prijs, openingsuren, soort kinderopvang, …

Via de website kunnen ouders een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en het gewenste opvangplan hebt aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de aanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je als ouder ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Ook biedt het lokaal loket kinderopvang persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang via een fysiek antennepunt. Je kan in Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel een afspraak maken met Imke Aernouts. Zij helpt je graag op weg als je geen of moeilijk kinderopvang vindt.

Oppasdiensten

Vraag eens rond bij ouders uit je buurt, bij vrienden of collega's, ... wie er bij hen komt babysitten. Doen ze dit via een dienst of niet, waarom, wat betalen ze en zijn ze verzekerd?

De kinderoppasdienst van de Gezinsbond vind je op meer dan 800 plaatsen. Steeds vaker ook digitaal, in enkele muisklikken.
Zoek die babysitter dus niet te ver. Welkom!  Ze werken met een uurtarief.  De oppasser en je kind zijn verzekerd zodat jij zonder zorgen de deur uit kan 

Via Bsit kom je ook snel in contact met babysitters in je buurt. De app registreert ook of mensen tevreden zijn over de babysitter.


Zieke kinderen

Sommige mutualiteiten hebben een eigen oppasdienst voor zieke kinderen:

 

Buitenschoolse kinderopvang

Buitenschoolse kinderopvang is kinderopvang na de schooluren, op woensdagnamiddag of tijdens schoolvakanties.