Onze activiteiten

Gratis

Vertelling 'Eiland van Michobi' (Kakelnest)

Gemeentehuis Zoersel Handelslei 167 2980 Zoersel
Woensdag 20 sep 2023
13u30-14u30
Gemeentehuis Zoersel

Wat kan je verwachten?

‘Eiland van Michobi’ is geen theater, maar een belevende vertelling voor kinderen van de lagere school, gevolgd door een relaxatie sessie en een klankbad. Tijdens de belevende vertelling worden de kinderen op een sfeervolle en pakkende wijze bewust gemaakt van de milieuproblematiek. Door 7 eenvoudige ‘vuistregels’ toe te passen, kunnen ze zelf hun steentje bijdragen. We eindigen met een constructief gesprek: Is het echt zo erg wanneer je een blikje in de natuur gooit? Wat gebeurt er met de plastiek zak die in de beek terecht komt? Kan je als kind iets doen tegen milieuvervuiling? Is dat niet enkel de taak voor grote mensen? Is er eigenlijk wel een probleem: er zijn toch nog voldoende bossen en de zee is toch groot genoeg voor de dieren? Na de voorstelling krijgen de kinderen het 'zand’ mee van het ‘Eiland van Michobi’ om samen te zorgen voor een propere wereld.

Locatie?

De vertelling gaat door in een caravan voor het gemeentehuis van Zoersel, enkel voor kinderen. Voor de ouders wordt er een drankje voorzien in de Kapel in het gemeentehuis.

Hoe kan je je inschrijven?

Inschrijven doe je via mail naar inschrijven@olo-rotonde.be met vermelding van je naam, e-mailadres en telefoonnummer of bellen naar  03/270 06 73.